Reklama
 
Blog | Miroslav Bartek

VIP socky z českého parlamentu

Člověk nevychází z údivu jaké věci se musí řešit na půdě parlamentu, věci pro běžného smrtelníka naprosto běžné, v očích poslanců se stávají politickým útokem proti nim, a proti ústavním pořádkům této země! A energií kterou vynakládají těmto, pro běžného občana, žabomyším válkám, by mohli tuto zemi posunout o pár bodů v ekonomickém růstu výše, kdyby ji věnovali věcem, pro které byli zvoleni.

A tak Praha nakonec ustoupila tlaku poslanců, temným vyhrůžkám s jasným podtextem.
Neberte nám naše výhody, nebo vás to bude stát daleko víc než získáte!

O bezplatném cestování našich poslanců toho bylo napsáno mnoho. Poslanci musí dojíždět často padesát, někdy i více kilometrů za prací, či dokonce, že pražští radní naženou VIP z metra zpátky do aut.

Skoro by člověk uronil krvavnou slzu nad jejich obětavostí a s ironickým úšklebkem by dodal, že ani neví, nakolik se naši poslanci cítí být VIP.

Možná, by se dostali do obrazu, kdyby více sledovali průzkumy veřejného mínění o tom, co si o nich myslí veřejnost.

Reklama

Nevidím ani jako pádný argument to, že musí dojíždět za prací.
V této zemi, je čím dál tím častějším jevem, že lidé za prací dojíždí. Já sám jsem dojížděl čtvrt roku 200km a nenapadlo mě žádat po drahách bezplatné jízdné.

A pak je zde také čím dál tím větší tlak, právě ze strany parlamentních stran, aby se lidé starali více o sebe a nespoléhali na sociální náruč státu!

Právě politici by měli jít vzorem a ukázat že to jde!
A tak namísto, aby si zaplatili ze svého poslaneckého platu, který je několikanásobně vyšší než průměrná mzda, na kterou nedosáhnou dvě třetiny obyvatel této zem, měsíční jízdenku(popřípadě rovnou roční), brojí za své naprosto nezdůvodnitelné privilegia!

Namísto aby bydleli v honosných vilách, zneužívají ještě dnes mnozí z nich sociální náruče státu a bydlí v bytech se sociálním nájemným! A to nejenom levicoví poslanci, kterým by to i z důvodu jejich přesvědčení člověk prominul, ale i pravicoví, kteří hlásají, že se všichni mají postarat sami o sebe!



Dokonce si nedokáží přestavit, to, co je pro naprostou většinu obyvatel této země naprosto samozřejmé, aby se šli naobědvat, na kafe, či zhasit žízeň do zařízení, které bylo založeno za účelem tvorby zisku.

A aby toho nebylo dost, jakýsi poslanec prohlásil, že pokud budou chtít po poslancích jízdné, že to je jen jakýsi přestupeň k tomu, aby požadovali jízdné i po dalších ohrožených skupinách obyvatel, po tělesně postižených, důchodcích či novorozencích!

Patrně bych měl rozšířit skupinu osob, kterým uvolním v MHD místo k sezením a dopravní podniky by měly upravit legendu k místu označeném křížem, pro tělesně postižené a poslance!


A aby jim to jejich voliči prominuli, či zapomněli na to, že to oni jsou zodpovědní za zoufalý stav veřejných financí, tak hlasitě křičí, tamti, jsou to oni, kdo rujnují náš jinak úspěšný stát, zneužívají sociální náruče státu, vyžeňme je! Zlynčujme je! Nic jim nedarujme!

A tupý občan se celý tetelí. Zná nepřítele, jak jednoduché, účelné.

A sami drží při životě, obhajují, nesmyslné zákony kvůli kterým nemohou lidé opustit své domovy, kde se z jakéhokoliv důvodu nemohou realizovat, aby šli tam kde by to bylo možné