Reklama
 
Blog | Miroslav Bartek

Prohlášení blogera

Čestně prohlašuji, že pes mých spolubydlících před nedávnem pochcal modem. Díky tomu jsem znovuobjevil svět venku a uvědomil si o co přicházím a rozhodl jsem se netrávit již život při počítači na různých chatech a diskuzích.
Z virtuálního světa jsem proto začal vycházet i do světa reálného

Proto pokud bude mít někdo nějaký dotaz, napište mi prosím na e-mail uvedený v pravém sloupci.

Odpovím co nejdříve.

Zakazovat diskuze nechci, protože si myslím, že určitý smysl mají, jen patrně se k nim dostanu až za dlouhých zimních večerů.

Co se týče nejčastěji opakovaných dotazů, zodpovím je zde.

Dotaz:

V Americe nemají povinné zdravotní pojištění ani regulovaný nájem přesto jsou tam bezdomovci.

Odpověď: Ano je to pravda. Jediný rozdíl mezi Amerikou a Českem je ten, že když si v Americe bezdomovec řekne, „už mě nebaví být bezdomovcem“, tak jím přestane být a má šanci se asociovat na rozdíl od Česka, kdy na něj skočí exekutoři za dluhy na veřejném zdravotním pojištění, kterého se stejně nemohl účastnit a navíc bude diskriminován, protože nebude mít přístup k nedovolené veřejné pomoci ve formě regulovaného nájmu. Tedy je jasná nemožnost volby.

Ostatně příkladem můžu být i já. Přestože jsem se celá devadesátá léta snažil v Česku uchytnout, nešlo to, zpravidla ale v jakékoliv jiné zemi jsem byl během několika měsíců úplně normální občan.

Dotazy všeobecné:

Většinou píšu o věcech, které jsou dostatečně známy, jen je dám dohromady a přidám své životní zkušenosti. Zjistit pravdivost mých tvrzení lze za pomocí průměrného vyhledavače. Doporučuji například vynikající www.google.com

Reklama

Pokud s ním neumíte zacházet, existuje například vynikající knížka Google hacking, která je špičkou v daném tématu a naučí vás i něco víc než jen jednoduché vyhledávání.

Celý text jsem kvůli čitelnosti zkrátil a věnoval se jen nejpodstatnějíším věcem