Reklama
 
Blog | Miroslav Bartek

Nenávidění hrdinové

Každá doba má své nedoceněné hrdiny.
Vyvrhely kteří odmítnou jít s davem, svým mlčením vysloužit si alespon život v poníženosti, riskují své společenské i soukromé životy.

Dokáží postavit se mocným, bez ohledu na důsledky.

Situace v Česku je špatná, skomírající demokracie, klientelizmus, všudy přítomná korupce.

Bezpáteřní loutky ve vládě, viz premíér Nečas, lidé kteří žijí život bez názoru a opovrhují zákony, poslušně zdvihají ruce pro něco proti čemu za pár let brojí, ve službách kdoví koho, ze zasady proti těm, kteří je zvolili.

Snaží se oslabit, zesměšnit každou občanskou iniciativu která probublá zahnívajícím českým rybníkem, s jediným záměrem, udržet průměrného čecha za půlitrem piva nebo před televizí.

Připomenu Nečasovo prohlášení že boj s korupcí a její zájem o ni v současné době připomíná odboj v dubnu 1945.
Bezpochyby tím pošlapal snahy lidí, kteří ještě v té době umírali a byli popravování, riskovali své životy a pokud by v té době lidé, kteří bojovali proti nacistickém Německu složili zbraně, nikdy by nedošlo ke kapitulaci a konec války by vypadal jinak.

Přirovnání se ale hodí, pokud sledujeme elity které vedly a vedou zem.

I dnes se chovají jako nacisté před svým koncem, jako v dubnu 45.

Kradou, loupí, veřejné peníze používájí na placení svých konkubín a kohokoliv kdo se ozve se bez milosti zbaví aby ukázali všem, že žít mimo zahnívající, smrdutou stoku politické korupce která je jen obyčejnou lidskou prostitucí, prostitucí s morálkou, která je to nejdůležitější a jsou na ní postaveny hodnoty naší civilizace, ke kterým jsme se opět přihlásili po roce 89, nevyplatí.

Veřejná správa se změnila děsivý multilevel, kdy každý uředníček ustrašeně mlčí, i když ví a doufá, že se promlčí až do stavu, kdy si sám bude moci beztrestně pakovat kapsy, na úkor nás, danových poplatníků, novobých nevolníků, kteří jsou škubáni na potkání a připravováni o svá práva.

Policie není schopna usvědčit korupčníka na kterého ma haldu důkazů, není schopna ani usvědčit drobného zlodějíčka kterého sejmul kamerový systém.

Bravurně však usvědčí zločince a hned vyřeší člověka který si zapomněl zapnout pásy, rozsvítit světla či dokonce špatně zaparkoval!

Státní zastupitelství má své problémy, boje mezi znepřátelenými frakcemi a míchat se do korupce ze zásady odmítá.

České soudnictví je plné lidí, kteří by se spíše hodili do montoven, dělají co se jim přikáže a vlastní mozek je na podrůmerných fakultách v Česku odnaučili používat, jestli rovnou nevyjali.

Jejich administrativní zázemí nezvládne ani správně zabalit a doručit dopis!

Když v posledních dnech se začalo veřejně mluvit o tom kdo vlastně a jak řídí tuto zem, nikým nevolení mafiání, kteří rozdělují posty, funkce, obsazují místa ve státních podnicích a rozdělují naše daně, vzpomněl jsem si poslední volby.

Známí kteří volili ODS říkali otevřeně, „volili jsme nejlepší z nejhorších řešení“.

Pokud ale v této zemi nikdo lepší než Janouškovi lidé neexistuje, tedy všichni ti Drobilové, Bémové, Vondrové, Nečasové, Aleny Kubáčové, Bácsové, Klausové, Sinhové, má vůbec Český národ právo na samostatnou existenci?

Když nedokážeme spravovat ani své každodenní věci?

Naštěstí i naše doba má své hrdiny kteří vyrovnávají skóre,  dosud neváviděné, kteří dokáží své schopnosti použít proti zločinu který prorostl do všech oblastí každodennícho života.

I dnes jako v dávných časech opět v Česku operují lidé jako Tři králové, Morávek, Balabán, Mašín.

Jen jsme se je ještě nenaučili ctít.

Mocní je nenávidí, tisk pokud není nepřátelský je opatrný.

Máme Michálky, kteří se nebojí upozornit na systémovou kriminalitu.
Máme Randáky kteří své zpravodajské schopnosti používají aby odhalili a usvědčili rakovinu naší společnosti.
Máme zpravodajce a policisty kteří odmítli mlčet. Stále oficiálně dělají pro mocné ale svědomí je pohnulo k tomu, aby se postavili zločinu a vynášejí věci které mocní chtěli zamést pod koberec a navěky pohřbít.
Máme i soukromé firmy, které místo aby se staraly o co největší zisk, shromaždují informace a ty potom uvolnují ven. Tak jako ABL rozhovory loutek z ODS s jejich šéfy.
Máme lidi kteří oragnizují různé protesty a snaží se mobilizovat veřejnost.
Máme Babiše kteří své prostředky vložili do boje proti zlu. Tak jako jakýkoliv jiný filantrop vloží své prostředky do výzkumu proti rakovně.

Jsou to hrdiné proti kterým dnes mocní štvou.
Jednou jim budeme stavět pomníky a vyznamenavat in memoriam.
Naučme se je milovat už dnes.
Bojují i naši bitvu!

Reklama