Reklama
 
Blog | Miroslav Bartek

Korupce jako v Sudánu a demokracie jako ve vyspělé části Evropy?

Naučili jsme se s tím žít. Jsme jedna z nejzkorumpovanějších zemí světa, se všehoschopnými politiky, úředníky a neschopnou a línou policií ČR.

Vedle toho jsme si donedávna uživali až neskutečných svobod, tedy svobody slova a kolikrát částečně ořezaných i ekonomických svobod, které však byly stále o řád v lepším stavu než před dvaceti lety.

Jen občas některý z politiků, či vysoce postavených úředníků nedokázal odolat tomu, co v zemích s podobnou mírou korupce je naprosto na denním pořádku, že si najal nějaké hrdložezy aby umlčeli nepohodlné pisálky.

Prozatím se to ale dělo s tím rozdílem, že v zemích se rovnatelnou mírou korupce je toto oficiální politikou státu, zatímco tady to byli zatím jen najímaní soukromí hrdlořezi.

Vondra nyní provádí zatěžkávající zkoušku kolik občané této země vydrží.

A vydrželi toho opravdu zatím dost, i několik set miliónů které uloupil se svým dobře sehraným týmem.
Občané této země vydrželi i povýšení člověka(Martinů), který zvysoka kálel na zákony této země a zneužil svých pravomocí a předal vyšetřovací spis člověku, který v něm byl osobou vyšetřovanou.
Nesou radostně rozebírání státního rozpočtu různými mafiemi a ještě radostněji se tváří na zvyšování daní, protože mafií, které chtějí rvát krvavé kusy masa z nás, daňových poplatníků je čím dál víc a už jim to nestačí to co jim sypem.

Zkorumpovaná, neschopná a líná Policie ČR přestala honit zločince a začala honit nás.

Předpokládám, že to co se děje u nás v okrese Brno-Venkov se děje i jinde. Policejní šéf naší malé služebny vyslal všechny policisty ven a místo toho aby naháněli kriminálníky vydal rozkaz, “Stavějte co nejvíce aut a v každém něco najděte a od každého vemte minimálně dvě tři stovky, potřebujem peníze”.

Situace se dostává do předvídatelných kolejí a je jasné kam směřujeme.

Mocní si uvědomují že jejich lidé začínají moc mluvit.

Pokud Vondra se svým gangem ukradl beztrestně několik set miliónů, bylo to jen proto, že několik desítek dalších lidí, vně tohoto týmu mělo strach mluvit.

Možná že o celé akci vědělo několik set lidí, či mělo aspoň podezdření.

I o zlodějnách  na velkých magistrátech ví zpravidla všichni úředníci a kolikrát by stačilo aby jeden z nich vynesl kopii smluv, nebo záznamy z jednání a můžou být ušetřeny miliardy.

Společnost se začíná výrazně dělit

Dochází k jasnému dělení společnosti, na my, těžce zkoušené daňové poplatníky, kteří svou pasivitou připomínají mexické venkovany z amerických westernů minulého století a “je”.
Tedy zkorumpované politiky a jejich vše schopné přisluhovače, úředníky na všech úrovních, od ženské na přepážce v “první linii” až po nejvyšší státní úředníky kteří už mají svůj finanční podíl na korupci.

A k nim patří i vojsko a policie, které již dávno zapomněly důvody, pro které byli vybudováni.

Přiblížení k Africe

Vondra převedl i další schopnost blízkou Africkým vůdcům. Našlo se dost takových kteří bojovali za ideály nezávislosti a práv svých občanů aby je poté bez mrknutí oka v rámci ještě nějakých vyšších ideálů pošlapali a stali se z nich ještě krvelačnější potlačovatelé práv než jejich předchůdci.

A že prostředí naší země dokáže měnit i jiné charaktery dokazují i jiné veličiny z dob disidentu, paradoxně právě na Ministerstvu zahraničí, kteří si ze státního úřadu udělali s.r.o., a pustili se do “soutěže” s lokálními mafiemi a bezostyšně zneužívají svých diplomatických pasů.

Jak Vondra plánoval akci a o co šlo

Myslím že až na soudce, který ve své slaboduché naivitě podepsal soudní příkaz, nikdo v této zemi nevěří, že šlo jen o onen cár papíru.

Vondra spíše dostal od svých kumpánú vyřešit problém.

Stranické finance jsou ve vážném stavu, situace se stává nepřehlednou, kde kdo začíná mluvit a sami podklady psát nemůžeme, nemůžeme je kopírovat, připravovat a pokud v jakékoliv fázi uniknou, celý „obchod“ je ohrožen, na jednu stranu stejně neschopná, líná a zkorumpovaná Policie ČR nic nevyřeší, a když už ano, Státní zastupitelství v tom, že někdo zdefrauduje několik desítek miliard nespatřuje nic zločinného, ale pokud tyto peníze nedojdou až do stranické kasy, sama existence strany může být ohrožena!

Jak připravit takovou akci

První fáze

Nejdřív stačí nadchnout nějakého blba u vojska.

To že v armádě je takových různých individuí dost, pro které ideály svobodné společnosti jsou jen důvodem k výsměchu při armádních pitkách, si určitě vzpomínají všichni pamětníci, co absolvovali základní vojenskou službu ještě za minulého režimu.

A Vondra na jednu stranu akci odsoudil na druhou schválil. To znamená drobný prohřešek, který možná může znamenat uvolnění z funkce, zároveň ale povýšení někde jinde.

A postavení mimo službu až zase tak moc neznamená. Dovolená za plný příjem, přičemž již nyní dal ministr postavenému mimo službu jasně najevo že za ním stojí.

Fáze dvě

Je nutné najít někoho kdo podepíše soudní příkaz. Zdá se sice, že najít takového slaboduchého blba v soudcovském taláru je skoro nemožné ale jak dokázal soudce Nový, možné to je.

Doporučuji přečíst si s ním rozhovor.

Na druhou stranu se ale musím soudce Nového zastat.

V této zemi v minulém století bylo období, kdy totalitní režimy likvidovaly veškeré intelektuální elity, nejdříve nacisté a co nestihli ti, dokonali komunisté.

Ti pak na práva přijímali lidi ne na základě studijních dovedností ale na základě absence jakýchkoliv morálních zásad a nově vystudovaní “právníci a soudci” toto předávali dál a je jasné, že nějaké morální zásady a představy o tom, jaké hodnoty má mít svobodná, demokratická společnost neměli kde získat.

Česká televize mohla být jen generálka

.Mohla to být také příprava na daleko větší akci!

Možná zátěžový test, jak rychle se podaří zpracovat a roztřídit informátory a informace od třech redaktorů.

Vždyt jak poukázal jeden redaktor Respektu, vetšina redakcí dnes dělá v openspacech.
Tedy pokuď se podaří získat nějakou záminku na zásah v redakci, okamžitě zasahujícím padnou informace o kontaktech všech novinářů v redaci a ti pak mohou být včas identifikování jako případně nebezpečí pro různé mocenské kliky.

Vždyť skoro každá redakce v této zemi vytáhla něco nepříjemného na politiky, a častokrát dokumenty byly v režimu utajení, logicky by takových zásahů mohlo být více.

Pokud ještě věříte na nezávislot české justice stačí si vzpomenout na mazácke kolečko prezidenta Klause,

Jmenování podpsal jen těm soudcům, kteří si nechali nakálet na hlavu a prokázali tak, že jsou schopni sloužit svým pánům, jeden jediný, soudní čekatel Langer, nebyl jmenován dodnes.

Na závěr

Je to otevřený boj, mocní chtějí zastrašit všechny, kdo by se pokusili vynést informace o jejich zákulisních hrách.

A my společnost musíme podpořit všechny, kdo se o to pokusí a odsoudit všechny kdo jsou byť jen pasivními přisluhovači zločinců se chtějí ořezat naše svobody.

Za nacismu nejznámější zpravodajci Tři králové, i dnes se najdou bývali zpravodajci díky jejichž hrdinství jsme se dozvěděli o zákulisních hrách při prezidentských volbách, o zákulisních jednáních ve Středomoří, i hrdinové s odposlouchacím zařízení na Ministerstvu životního prostředí kteří neváhali postavit se korupci navzdory své kariéře a možná i v ohrožení života.

Podobně odhodlaní lidé se objevují všude, začínají mluvit lidé z obrany i z jiných ministerstev a je jen na nás dodat jim odvahy.

Když už ničím, tak tím že když potkáte někoho kdo dělá ve státní správě se ho zeptáte, “už jsi
nahlásil nějakého korupčníka?”

Plivnout na policisty a vojáky a říct jim, to máte za to, že nechráníte naše svobody ale jen pasivně sloužíte těm, kteří se chystají ořezat naše svovobody a opět nám je vzít.

Rozhodnutí má každý ve svých rukách!

A pokud jste placeni námi daňovými poplatníky, seberte odvahu a začněte mluvit, každý z vás při míře korupce v této zemi musí o něčem vědět a zločincům to prochází jen proto že nikdo nemluví.

A pokud máte strach že přiběhne zase nějaké komando do redakce, které informace poskytnete, počítám, že po zásahu v ČT se začínají aplikovat ve všech redakcích bezpečnostní opatření, žádné papíry, šifrované disky, to co ukázal Vondra, bylo totiž otevřené vyhlášení nepřátelství demokratickým principům které by měla ctít tato země.

Pokud i toto vás nepřesvědčí, zkuste
http://pirateleaks.cz/

A odkládat to není čas. Je jen otázkou času, kdy přestanou platit poslední zbytky práva, kdy zločin se stane politikou státu, začnou mizet svědci a soudci nepokrytě začnou soudit jako soudili ještě před pár lety ve jménu jediné strany, a alkoholem posilnění vojáci budou jezdit v jeepech, z kulometů nám střílet do oken a znasilňovat naše ženy a děti.

Mám nepříjemný pocit že jdeme do finále.

A když se naši politici chovají k nám jako orientální despotičtí neomezení vládci, je načase abychom i my občané jim to oplatili podle orientálních zvyklosti!

Reklama