Reklama
 
Blog | Miroslav Bartek

Jak zazdít tunel „Česká armáda“

Jednou z velkých slabin českého rozpočtu je Česká armáda. Ať již nad jejími zakázkami bdí slaboduchá "Vlasta", stejně neschopná   generalita, či naopak všeho schopný Kalousek.

Tito lidé objednávají předraženou techniku, kterou nikdo nepotřebuje, za nic nejsou zodpovědní a bez zardění nám posílají účtenky s oznámením zaplaťte dluh České republiky, přičemž celou akci nejspíš financují z peněz které přitekly z podobných zakázek.

Svými dodatečnými reji, kdy zpochybňují nezávislost policie, státních zastupitelství a soudů, jen nahrávají do noty lidem jako jsem já, kteří říkají, že potřebnou sebereflexi, kterou ztratili naši politici díky nefungující justici, získají tím, až některý z jejich kolegů dostane kulku do hlavy.
Jsme patrně ve fázi, ve které se západní demokracie ocitly v 70tých letech.
Politika je zaplavená korupcí, politici se cítí nad zákonem, chtejí být vyšetřovateli i soudci a o loupežích které provádějí čím dál tím drzeji „za bílého dne“ si ani nemyslí že jsou to loupeže, ale prostě že na to mají právo a to poslední co si myslí o svěřeném majetku je to, že je náš a že byli jen povoláni, aby ho spravovali.
Je jen logické že přichází čas, kdy bude nutné vzít spravedlnost do svých rukou, stavět barikády, útočit na majetek a zdraví vládnoucí elity, tak aby byl znovunastolen pořádek a úcta v demokratické pilíře naší euroatlantické civilizace.
Jak ale předejít střetu?
Jak vzít těmto nenasytným temným silám, s absencí jakýchkoliv morálních zásad, možnost pohybovat se v tomto těžko kontrolovatelném území?
Přitom řešení není až tak složité!
Tento tunel, ovládaný nejtemnějšími silami v zemi, tedy poslanci, úředníky ministerstva obrany a vojáky, by šel bez nejmenších problémů zavalit!
Jak?
Nejjednodušší řešení je zrušit Armádu.
Pesimista by se zeptal, „Jak bychom dostáli svým mezinárodním závazkům“?
Jak bychom ochránili svůj vzdušný prostor?

Vše by šlo vyřešit pohodlně pomocí outsourcingu.
Na střežení vzdušného prostoru si můžeme najmout letecké síly které na to mají vybavení.
Ostatně ne každá evropská země má vlastní letectvo schopné toto zajístit a tak využívá najaté vzdušné síly třetích zemí.
Pro zahraniční mise zase můžeme využít profesionálních „hrdlořezů“ kteří se už bežně některými státy v konfliktech využívají.
Ti budou bez diskuzí fungovat daleko úsporněji.
Budou se najímat i s potřebnou technikou, s tím že se o logistické zázemí postarají sami.
Pokud budou potřebovat dva obojživelníky, nekoupí jích sto, to samé bude i s letadly či zbraněmi.

Zátížení pro státní rozpočet bude nižší, vymizne většina nejslabších článků, všichni ti Kalouskové, Parkanové či pologramotná generalita, která ani netuší k čemu a v jakém počtu co bude potřebovat a už vůbec na co, nemá ani nejmenší tušení jak toto zjistit a objemy ve kterých nakupují, dávají tušit, že tyto objednávky plánují v závěru alkoholového večírku.

Reklama